27. června 2010

WWS1 Salamandra - letové fotky

Tentokrát se René nebál a řekl nám že jde lítat. Takže jsem ulovil i pár letových fotek.. :-)


Honza



4 komentáře:

  1. Konečně mám díky Honzovi důkaz že Salamandra opravdu letí :-)
    Jeden let byl hezky vysoký. Podařilo se mi dostat nad turbulence a v klidu lovit termiku. U země to bylo divoké. Chvílema tam byly nepříjemné díry . Salamandra to ustála.

    OdpovědětVymazat
  2. Jo a doma se mi při opravě uchycení lanka na kormidle vyvrátil trup Salamandry. Chtěl mi spadnou ze stolu na zem. Jak jsem ho na poslední chvíli chytil tak jsem hrábl mezi tyče trupu a vytrhl si z kýlovky orloj na ovládání výškovky. Ach jo … Škoda je vážnější než po první havárce venku… Kdybych to chtěl vrátit do původního stavu a zachovat maketové ovádání VOP tak by oprava byla hodně složitá. Rozhodl jsem se do VOP zabudovat plochá serva a ovládat VOP na přímo. Původní lanka budou jen na oko. Není to sice maketové ale bude to jednodušší na opravu a přesnější na řízení. No jo tož tak ...

    OdpovědětVymazat
  3. Tak to je mazec, zejména ten odhoz a to soustředění!!! No a ve vzduchu jako originál. No trochu jsem se z cesty díval na ten svážek a teda moc nosně nevypadá. Jestli jsem se tedy díval na ten pravý. Taky bych ho chtěl někdy oprubovat. Škoda toho náhonu, to je klasika, létání v poho, ale na půdě mi jednou spadla křídla na DG tak blbě na odtokovku, že jsem musel dělat celý závěs křidélka pod potah nový a obě ovládací serva našrot. Napadá mě, rozpárat potah kýlovky jen z jedné strany, aby ses dostal k mechanice nejde?

    OdpovědětVymazat
  4. Radeji dam serva do VOP kvuli presnemu rizeni. Ten lankovy orloj je sice vymakany ale nejak se mi vyscitaly mikro vule ve vsech prevodech + pruznost ovladacich lanek a vop byla takova gumova. Lezelo mi v hlave co s tim a havarka to vyresila:-) Havarky doma, ve vytahu nebo v aute jsou nejhorsi :)
    Ten svah mam rad zacinal jsem na nem s litanim... Je dobry na SZ . A z druhe strany na Jih. A taky je to blizko...

    OdpovědětVymazat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.